onsdag 29. februar 2012

Strikke kunst

Disse fantastiske strikkeputene var en gave som vi fikk til jul! Med tradisjonellt mønster og flotte treknapper! Og ikke minst farger som glir rett inn!



*Elisabeth-strikkemester*
:)



..I morgen er første vårdag! Det går rette veien!



mandag 27. februar 2012

Colors of joy!

Klassikere går aldri av moten, og når de attpåtil fornyer og spriter opp designet sitt som Moccamaster, da er det jo skikkelig gøy! Man må jo bare elske den, og kanskje bli forelsket på ny også?







Moccamasteren her i huset har begynt å sette foten ned, og må rett og slett skinn-ristes ganske heftig og høylytt for å sette i gang... Alderen tar nok tilslutt på disse gamle ringrevene også.
Den er 12-13 år!!

Den lekre metalliske champagnefargen blant nykommerene er rå-barsk!

Hvilken er din favoritt?
Tradisjonell eller vågal?

;)






søndag 26. februar 2012

Søndag og drømmehus

Siste dag i vinterferien for denne gang, nytes sammen med spennende arkitektur!














MCK - Sydney Architects - Absolutt verd et besøk!












lørdag 25. februar 2012

Madonna og meg



... Vi har noe til felles!
Begjæret og begeistringen etter kunstneren Tamara de Lempicka`s praktfulle verk. Ingen over, - ingen ved siden, ingen kunst er i nærheten av å ligne litt engang. Det har noe med dramatikken i bildene å gjøre, samtidig med de umiskjennelige formene og fargene.

Den mest kjente av Lempickas ivrige samlere er selveste Madonna! En sniktitt i Madonnas Manhattan leilighet;

Leiligheten er designet av Madonnas bror, i herlig Art Deco stil.

Lempicka!



... Fordi hun fortjener det!

En reproduksjon av Tamara de Lempicka er en av de tingene som står øverst på min ønskeliste for tiden. Det skal være en oversized variant. Hvilket av de mange stunning motivene en skal gå for, er den største utfordringen!

"Dormeuse" har det riktige landskaps formatet til f eks spisestuen. Kan absolutt se den for meg i stort format til middagsbordet!


Men så har man de flotte fargene i "Autoportraite", som forøvrig også er et selvportrett av kunstneren selv. Fantastisk attitude i dette bildet!

La jeune fille- også råflotte farger!


Sotheby`s preview av Tamara de Lempicka auksjon.

Den gang da..

Nyt lørdagskvelden videre!











fredag 24. februar 2012

Kjøkken makeover

Kjøkkenet hos oss har blitt grått, og det gjorde sitt til at alt det hvite kom mye bedre frem. Fargen heter "Arthur" (Beckers), og han skal straks få pryde flere rom hos oss. Den 10-literen som jeg skaffet til dette er knapt brukt, så dette er virkelig en super-drøy maling.




Linselusa sniker seg inn...

Den selv-lagde oppslagstavla er flittig i bruk, den er hengt opp i lav høyde til ungene.

Krystall mosaikken i skvettsonen passer veldig fint inn i det grå.

Tv-krok til frokostblandingen må man ha!


Voodoo

:)







torsdag 23. februar 2012

Knapp-mosaikk / Penny rounds

Mange får retro, - og 70-talls minner og tanker rundt bruken av knapp mosaikk, spesiellt de fargede typene. Men knappene er faktisk veldig alsidige, og kan passe inn i både klassiske, ultramoderne og eksklusive stiler. De fås i alle slags farger, svart, hvitt og metalliske. Keramiske, metall eller naturstein.

En stor bonus ved bruk på gulv eller i dusjen er at de utgjør et veldig skli-sikkert gulv, i og med at her kommer veldig mye fuger. Fargen på fugene er viktig å tenke på også, da mørk og lys fug utgjør to helt forskjellige uttrykk.














En gul knapp .. virre-virre vapp!

Ha en fin kveld!